E T U S I V U / M E I S T Ä / A K U N I E M I

A K U N I E M I

@aku.niemi | päävalmentaja | CEO, CFO


U R H E I L I J A N A

Junnuna tuli pelailtua erinäisiä ryhmälajeja, mutta en oikein koskaan välittänyt niistä, vaan punttitouhut & voimailu kiinnosti jo silloin. Mopoiässä ajoin kolarin & sen vuoks jouduin kuntouttamaan itteäni & siinä samalla innostuin nostelemaan painoja. Mun kotipaikkakunnalla painonnosto on tuttu laji, joten itsekin päädyin kokeilemaan sitä. Sen piirissä meni useampi vuosi & niihin vuosiin mahtu myös yhdet nuorten SM-kisat. Loukkaantumisten myötä jouduin pitämään taukoa & kuntoutuksen myötä kehonrakennus tuli kuvioihin.

Veri veti kuitenkin takasin voimalajien pariin & jossain vaiheessa tein päätöksen palata painonnoston pariin. Suunnitelmat ei menny ihan niinkuin elokuvissa & erilaiset vammat astuivat kuvioihin. Joudun pistää pakin päälle & pohtia missä meni pieleen. Luonnollisesti ongelmat johtu laiminlyödystä kehonhuollosta, palautumisesta sekä liian yksipuolisesta harjoittelusta. Opin, että kehittyminen & suorituskyvyn maksimointi ei oo kiinni mahdollisimman kovaa harjoittelemisesta, vaan palautumisen maksimoimisesta. Tehdään sen verran mitä tarvii, ei sen verran mitä pystyy. & tätä filosofiaa oon käyttänyt mun valmennuksissa aina.

V A L M E N T A J A N A

Mulla on vahva halu jakaa omaa tietotaitoa & opastaa muita saavuttamaan omat tavotteet. Muodostan oman valmennuskokonaisuuden yhdistämällä itse opittua kokemukseen perustuvaa tietoa & faktaan perustuvaa tutkittua tietoa. Opetan valmennettavat aina suhtautumaan liikuntaan, urheiluun & tavoitteelliseen harjoitteluun omien voimavarojen mukaan. Tavotteet & suunnitelmat valmennukselle laadin aina yhteistyössä valmennettavan kanssa.

Mun mielestä elämä pitää rakentaa tavoitteiden ympärille. Jos ne tavoitteet ovat harjoittelun & urheilun piirissä, niin niihin on suhtauduttava myös sen mukasesti, & uhrauksia on tehtävä. Vaadin valmennettaviltani sitoutumista, kurinalaisuutta & tilivelvollisuutta, & siksi mun valmennukseen on oma hakuprosessinsa. Paras ei tartte olla, mutta parhautta pitää tavotella.

Valmentajana oon rento & tiukka samassa suhteessa, 50/50. Vaadin vahvaa asennetta & valmiutta tehdä töitä haluttujen tulosten eteen. Jos nää asiat on kunnossa, niin kuin ne yleensä on, oon valmentajana mukava, ymmärtäväinen & joustava. Hauskaa saa & pitää olla, eikä pieni juhliminenkaan oo pahasta, kunhan priotiteetit on muuten kohdallaan. Harjoitteluun on suhtauduttava tosissaan, mut ei vakavissaan.

V A H V U U T E N I

Valmentajana mulla on annettavaa kaiken ikäisille, liikuntataustasta riippumatta. Kuntosali on mun elementtini, joten eniten mulla on annettavaa raudan parissa. Voima, räjähtävyys & lihasmassa on mun erityisosaamista.

Mä tarjoan:

  • voima- & painonnostovalmennusta

  • tekniikkatunteja

  • painonnostotekniikan analysointia

Akun sivuille pääset tästä.

E T U S I V U / M E I S T Ä / A K U N I E M I